Al drie generaties
verstand van lekkere vis

Visspecialist word je niet zomaar. Het is een ambacht dat vraagt om de nodige ervaring en passie voor vis. Het verhaal van Visspecialist Nico Smit begon in 1939 met opa Smit, die op de Zuiderzee met vissen zijn brood verdiende. Hij verhuisde met zijn gezin van Volendam naar Oisterwijk om daar met zijn viskar van deur tot deur te gaan. Met succes, want al snel wisten de mensen hem te vinden en kon hij zijn eigen winkel openen.

In de winkel in Oisterwijk werkten de zonen en dochters van opa Smit volop mee. Want zo ging dat vroeger. Ook Nico, die in 1974 besloot om het grotere Tilburg kennis te laten maken met de populaire visproducten van zijn vader. De winkel en de naam Nico Smit zijn ook vandaag de dag nog alom bekend. Inmiddels werken zoon Pieter Smit en zijn team in de winkel aan het Wagerplein elke dag aan de mooiste visproducten. Pieter, Rieneke, Hannie, José, Nikky en Lizan kunnen u alles vertellen over vis, schaal- en schelpdieren en ze adviseren u graag over de bereiding van een gezonde en verantwoorde vismaaltijd!

Goed om te weten: onze winkel is MSC-gecertificeerd. De Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profit organisatie, opgericht in 1997, die een keurmerk geeft aan duurzaam gevangen vissoorten. U kunt MSC-gecertificeerde producten herkennen aan het blauwe MSC-keurmerk. Zo weet u zeker dat u een verantwoord visproduct in huis haalt.

foto
Klik op de fotos voor een uitvergroting enlarge
foto foto foto foto foto foto foto foto